Vårdtips rosor

 

Vem älskar inte rosor? Det gör vi verkligen! Vi är glada att lyfta fram denna vackra blommare.

Placera rosen på den öppna marken i din trädgård eller i krukor och korgar på altanen eller på trädgårdsbordet. Du kan välja mellan många olika rosor; sängrosor, buskrosor, klätterrosor och strövare med dubbla blommor eller graciösa enkelblommor. Välj vad som passar dig och din trädgård eller terrass.

Om du vill ha rosor i krukor och krukor, välj en vanlig ros eller en liten bäddros. Ge krukrosorna mycket vatten hela sommaren och en stor kruka så att rosen inte torkar ut.

Rose är kärlekens blomma
Rosen är älskad över hela världen, vilket framgår av dess smeknamn “blommornas drottning”. Denna mycket omskrivna och sjungna om blomma är kärlekens blomma med sina raffinerade färger och dofter. Rosens doft fångas också ofta i de läckraste parfymerna. Ursprungligen förekommer rosen bara på norra halvklotet. Rosen användes först som en “trädgårdsros” i Kina, sedan i Europa. Före 1700-talet kunde man bara se rosa och vita rosor i trädgården.

Skötseltips för Rosen
Placera rosen på en plats i solen, där det också blåser lite, det älskar hon.
Plantera en klätterros ca 40 cm från en vägg.
Krukrosor behöver också lite utrymme och mycket vatten, speciellt när det är varmt.
Har din ros i kruka blommat färdigt? Skär sedan ner rosen ända tillbaka till 5 cm och lägg henne i bården

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *