Häckväxter  

ckväxter från Heijnen är det perfekta valet för din trädgård. För att odla en vacker häck måste du välja rätt typ av buske. Flera faktorer avgör vilken typ av häck du ska odla. Lär dig hur du väljer rätt växt utifrån följande kriterier: härdighet, storlek, täthet, blomning med mera. En bra häck bör nå en höjd av tre till fem meter. Om det behövs,överväg också att beskära för att hålla dina buskar trimmade. Om din häck blir för stor kan du alltid klippa tillbaka den till en hanterbar storlek.

 

Elasticitet

 

r du väljer rätt häckväxt, överväg platsen och klimatet där häcken kommer att växa. Den gröna jätten är ett bra val för både tempererade och svala klimat.

 

Storlek

 

Det bästa sättet att välja rätt häckväxtstorlek för din fastighet är att känna till din hemzon. Vissa arter klarar sig bra i fullt solljus, medan andra klarar sig bra i halvskugga. Storleken på dina växter beror på hur stora du vill att de ska vara. Vissa arter blir mycket större än andra. De vanligaste typerna finns listade i vårt sortiment.

 

Densitet

 

Det finns två huvudtyper av häckar: träd- och buskiga häckar. Båda arterna kräver beskärning för att behålla sin täthet. Trädliknande växter är vanligare eftersom de tar längre tid att nå mognad och växa till staket. Buskiga stammar kräver lite underhåll och kräver ingen toppning. De har en kortare tillväxthastighet, vilket gör dem perfekta för ett staketliknande utseende. Men häckar underhålls bäst genom att klippa dem regelbundet.

 

Blomma

 

Att lägga till en blommande häck i din trädgård är ett underbart sätt att sätta extra färg året runt. Du kan till och med blanda olika typer av växter för att få två årstider av färg i en häck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *